Τς τς τς… Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου άνθρωπε… Αν και ενδέχεται κάπου να…

Τς τς τς...

Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου άνθρωπε...

Αν και ενδέχεται κάπου να υπάρχει ένα point, είναι το μίσος που κάνει τη διαφορά. Γιατί τόσο μίσος; Και θα ήθελα επί του προκειμένου να ρωτήσω κάτι: Και καλά ο ανήμπορος Β' ο Νωθρός, ο Γιώργος ο Αγαθός, οι Σαμαροβενιζέλοι, αυτοί ήταν εκδιδόμενες επί χρήμασι εταίρες του καπιταλισμού όπως διαβάσαμε πριν μήνες και σε tweet μέλους της νέας νομενκλατούρας μας. ΟΚ.

Ετούτοι εδώ όντως, γιατί δεν κάνουν κάτι για αυτά στα οποία αναφέρεται το γέμον αγάπης για τον συνάνθρωπο άρθρο; Τι διάβολο, εδώ διακινδυνεύουν να υπερασπίζονται τρομοκράτες ενώ ξέρουν ότι οι σχιζοφρενικοί "νοικοκυραίοι" (που κατά τα άλλα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ) θέλουν "ασφάλεια" πιο πολύ από πολλά άλλα πράγματα. Γιατί κωλώνουν στο να κάνουν γιούργια στον τροβά με τα κουλούρια των "assets" των πλουσίων και όποιον πάρει ο χάρος;

Πόσο άραγε δύσκολο θα ήταν στους "επελαύνοντες"(;) ΣΥΡΙΖΑίους να ταΐσουν σανό τον κοσμάκη και αντί για ένα-δυο εκατομμυριάκια να γδάρουν τους "πλούσιους" κανονικά. Στο κάτω-κάτω η ψήφος ενός σανοφάγου κορόιδου έχει την ίδια βαρύτητα μέσα στην κάλπη από αυτή ενός "πλούσιου" ανεξαρτήτως διαφοράς δυναμικού πλούτου.

Και ξέρεις φαντάζομαι ότι αν μπορούσαν να κάνουν αυτό που λες, θα ήταν και βλάκες να μην το κάνουν. Άρα; Ξέρω γω, μήπως βρε Μπογιόπουλε που αν δαγκώσεις τη γλώσσα σου θα πεθάνεις από το δηλητήριο, λέω μήπως ΚΑΙ ο Νωθρός, ΚΑΙ ο Αγαθός, ΚΑΙ οι Σαμαροβενιζέλοι είχαν και έχουν υπόψη τους κάτι που εσύ δεν έχεις;

Από την άλλη βέβαια, το θέμα των ανισοτήτων και της υπερσυγκέντρωσης πλούτου το οποίο μάλλον θα αποτελέσει και την κύρια αιτία για το demise του "καπιταλισμού" όπως τον ξέρουμε, πρέπει όντως να προσεχθεί κάποια στιγμή. Αυτό δεν γίνεται όμως να γίνει με ερμηνευτικά εργαλεία του προ-περασμένου αιώνα ούτε με κύριο driver το ΜΙΣΟΣ προς την παραγωγή πλούτου το οποίο απλά θα υποκρύπτεται είτε πίσω από άναρθρες κραυγές για "ξεπουλήματα" του "δημόσιου πλούτου" ο οποίος όμως παραμένει αδρανής λόγω της αδιαφορίας των δημοσίων ταγών, είτε πίσω από υποκριτικές ή ιδεοληπτικές στην άκαμπτη διαλεκτική τους θεωρίες περί βίαιης ανακατανομής πλούτου η οποία θα προκαλέσει μεγαλύτερη αναταραχή από το κακό που θα κληθεί να διορθώσει.

Χειρότεροι από τους κινδύνους του καπιταλισμού είναι οι ερμηνευτές αυτών των κίνδυνων με τις ιδεοληψίες τους και τους α λα ταύρος σε υαλοπωλείο αυτοματισμούς τους. Διότι από την αδικία στον ολοκληρωτισμό είναι ένα μνημόνιο δρόμος.

Οπότε ηρεμήστε να δούμε τι θα κάνουμε.

ΚΚ2

Facebook .com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.enikos.gr%2Fmpogiopoulos%2F314967%2CLefta-8elete-Kante-PNP-kai-parte-ta--.html&h=UAQHwjgQ5&s=1" id="" title="" onclick="LinkshimAsyncLink.swap(this, "http://l.Facebook .com/l.php?u=httpu00253Au00252Fu00252Fwww.enikos.gru00252Fmpogiopoulosu00252F314967u00252CLefta-8elete-Kante-PNP-kai-parte-ta--.html&h=UAQHwjgQ5&s=1");" style="" rel="nofollow" onmouseover="LinkshimAsyncLink.swap(this, "http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/314967,Lefta-8elete-Kante-PNP-kai-parte-ta--.html");"></a><br/><a href=Facebook .com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.enikos.gr%2Fmpogiopoulos%2F314967%2CLefta-8elete-Kante-PNP-kai-parte-ta--.html&h=QAQEYo1Nd&s=1" id="" onclick="LinkshimAsyncLink.swap(this, "http://l.Facebook .com/l.php?u=httpu00253Au00252Fu00252Fwww.enikos.gru00252Fmpogiopoulosu00252F314967u00252CLefta-8elete-Kante-PNP-kai-parte-ta--.html&h=QAQEYo1Nd&s=1");" style="" rel="nofollow" onmouseover="LinkshimAsyncLink.swap(this, "http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/314967,Lefta-8elete-Kante-PNP-kai-parte-ta--.html");">Λεφτά θέλετε; Κάντε ΠΝΠ και πάρτε τα!
www.enikos.gr
Βιώνουμε «οικονομική ασφυξία». Μάλιστα… Γιατί βιώνουμε «οικονομική ασφυξία»; Από πού προκύπτει η ασφυξία; Μα από τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Από το γεγονός, δηλαδή, ότι «πρέπει» να πληρώνουμε τοκογλυφικά σε δανειστές, σε τοκογλύφους και σε κερδοσκόπους. Εκείνους που πριν ...